Confidenţialitate

Premierul luxemburghez, bolnav de Covid

Premierul Luxemburgului a intrat în izolare pentru 10 zile după ce a fost testat pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2.

În vârstă de 48 de ani, Xavier Bettel a primit, la 6 mai, prima doză de vaccin AstraZeneca.

Premierul luxemburghez a participat, joi şi vineri, la summitul european la Bruxelles, însă niciunul dintre ceilalţi 26 de lideri ai UE nu este considerat caz de contact.

Conform regulilor din Luxemburg, sunt considerate “contacţi direcţi” ai bolnavului persoanele care au petrecut cel puţin 15 minute cu el la o distanţă de mai puţin de doi metri şi fără mască. “Măsurile de protecţie au fost respectate” în cele două zile ale summitului, a declarat o purtătoare de cuvânt a premierului.

Xavier Bettel “are în prezent simptome lejere (febră, dureri de cap)”, dar “va continua să îşi exercite sarcinile şi funcţiile” din telemuncă, se arată în comunicatul transmis de serviciul său de presă.

În Luxemburg, ţară de circa 600.000 de locuitori, autorităţile sanitare au înregistrat de la începutul pandemiei 70.600 de cazuri de coronavirus şi 818 decese.

Toţi indicatorii sunt pe verde de câteva săptămâni, cu o rată a incidenţei de 14 cazuri la 100.000 de locuitori în săptămâna 14-20 iunie, comparativ cu 30 de cazuri în săptămâna precedentă, conform cifrelor oficiale.

X