Confidenţialitate

Premierul Japoniei și-a anulat vizita la Palatul Victoria

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, nu va mai merge, marţi, în vizită la Palatul Victoria.

Directorul adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei va participa, în locul său, a o întâlnire cu vicepremierul Paul Stănescu.

Pentru astăzi, la ora 13.10, era anunțată întâmpinarea prim-ministrului Japoniei, Shinzo Abe, de către Mihai Tudose, în cadrul unei ceremonii cu gardă de onoare și intonarea imnurilor de stat, moment urmat de consultări în plenul celor două delegații.

Decizia anulării întâlnirii vine după demisia premierului Mihai Tudose.

În schimb, vice-priministrul, Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, va primi delegația oficială și economică din Japonia, condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei, șeful misiunii economice nipone.

Întâlnirea va fi urmată de un dejun de lucru oferit de viceprim-ministrul Paul Stănescu, în onoarea delegației oficiale și economice din Japonia.

Aceasta este prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei şi are loc în contextul celebrării a cinci ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia.

Shinzo Abe este aşteptat, însă, la Cotroceni, în a doua parte a zilei.