Premierul Grindeanu face apel la calmul indignaţilor

Premierul a comentat, pe Facebook, protestele din ţară față de modificarea codurilor penale prin ordonanță guvernamentală de urgență, afirmând că un protest paşnic s-a transformat într-unul violent din cauza unor „grupări”.

Sorin Grindeanu spune că respectă dreptul oamenilor de a manifesta, dar în aceste zile „manipularea atinge cote alarmante”.

„Din nefericire, un protest paşnic s-a transformat, în această seară, într-unul violent. De la bun început, ţin să precizez că respect dreptul românilor de a protesta. Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante. Cum spuneam, din păcate, în această seară, situaţia a degenerat şi vorbim despre doi jandarmi şi trei protestatari răniţi care se află la spital pentru îngrijiri medicale. Fac un apel la calm şi la o informare corectă a românilor care sunt îngrijoraţi de situaţia de astăzi. Mulţumesc Jandarmeriei Române pentru modul în care a acţionat în această seară, convins fiind că totul ar fi decurs normal dacă anumite grupări nu ar fi recurs la violenţă”, a notat șeful guvernului pe rețeaua de socializare.

În jur de 120.000 de bucureșteni au protestat la Piaţa Victoriei.

La un moment dat, au izbucnit incidente violente, provocate de grupuri izolate de persoane. Huliganii au aruncat cu sticle, torţe şi petarde, forţele de ordine ripostând cu gaze lacrimogena.

Doi jandarmi şi 3 protestatari au fost transportați la spital.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS