Premierul Greciei nu doreste extinderea programului de asistenta financiara acordat de UE

El a declarat în Parlamentul grec că țara sa își va plăti datoriile, însă într-un mod viabil.

Alexis Tsipras a declarat în Parlament că nu dorește extinderea programului de asistență financiară acordat de Uniunea Europeană. Atena ar urma să negocieze un nou acord atât cu Uniunea Europeană, cât și cu FMI.

Potrivit premierului grec, Atena își va onora datoria, insă într-un mod viabil în urma negocierilor cu europenii.

El a insistat că țara sa are nevoie de un credit punte până în iunie, care să acorde grecilor spațiul fiscal pe care îl cere o negociere sinceră. Tsipras consideră că o un nou împrumut nu este prioritar pentru guvernul de la Atena, iar ajutorul europenilor a eșuat.

Premierul a anunțat redeschiderea televiziunii publice, dar și măsuri umanitare precum: mâncare gratuită, electricitate, adăpost și medicamente pentru famiile afectate de criza economică. Tsipras a promis că mașinile ministeriale peste 700 de mii de euro vor fi vândute, la fel si unul dintre avioanele Guvernului. Totodată, premierul grec a susținut că țara sa are o obligație morală să pretindă reparații de război de la Germania.

Directorul general și președintele National Bank of Greece intenționează să demisioneze în următoarele zile, aceasta este o practică frecventă în Grecia după alegeri.