Confidenţialitate

Premierul francez: Situația din benzinării se îmbunătățește clar. Francezii pot pleca liniștiți în vacanță | AUDIO

Puteți pleca liniștiți în vacanță, este sfatul premierului francez, în condițiile în care angajații din sectoarele hotelier și restaurante s-au plâns de o scădere a rezervărilor și de numeroase anulări. În Franța, este vacanță începând de mâine, iar cursurile se reiau luni, 7 noiembrie. Iar acest interval este unul tradițional pentru deplasările turistice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Franța continentală, vacanțele școlare prilejuite de sărbătoarea „Tuturor Sfinților” încep după ce cursurile de vineri s-au încheiat.

Premierul francez, Elisabeth Borne, a spus într-un interviu acordat cotidianului „Liberation” că „situația (din benzinării – n.r.) se îmbunătățește clar” și evocă „perspectiva unei reveniri la normal în zilele următoare”.

A mai declarat că „francezii pot pleca încrezători” în vacanță pentru că „90% din stațiile” de alimentare de pe autostrăzi „vor funcționa normal”.

Mesajele vin pe fondul protestelor din rafinării

Joi, aproximativ 17% din totalul de stații de alimentare au întâmpinat dificultăți de aprovizionare cu cel puțin un combustibil, față de 20%, câte erau afectate miercuri.

Grupul Vinci Autoroutes le-a trasnmis celor care și-au programat vacanțe că 90% dintre benzinăriile din rețeaua sa sunt capabile să furnizeze combustibil.

Francezii sunt reticenți în a-și confirma rezervările sau chiar renunță la plecarea în vacanță, a declarat pentru postul TV France 2 un reprezentant al hotelierilor, care a subliniat situația din plină criză a carburanților: „Sunt anulări de până la 60% în unitățile de turism pentru afaceri pentru această săptămână”.

În plus, a estimat că numărul clienților s-a redus la prânz în restaurante și cu 30 de procente.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Franța: Compania farmaceutică Merck, sub acuzare pentru înșelăciune în formă agravată. Efectele secundare ale unui medicament pentru tiroidă, ținute ascunse | AUDIO