Confidenţialitate

Premierul Florin Cîțu spune câți bani vor primi minerii | AUDIO

11 milioane de lei au fost alocați de Guvern pentru plata tichetelor și a sporurilor din contractul colectiv de muncă pentru minerii din Valea Jiului. Tot ce au cerut minerii la protestele de zilele trecute, vor primi, spune premierul Florin Cîțu.

”Minerii au primit anul trecut salariile, dar nu au primit acea suplimentare de tichete și alte sporuri care erau reglementate prin contractul colectiv de muncă. Pentru că este o companie în insolvență a trebuit să facem o hotărâre de guvern separată, să găsim o sursă. S-a aprobat, 11 milioane de lei, tot ce a fost cerut a fost completat, deci nu este nici un fel de diferență între suma pe care au cerut-o și ceea ce va fi în hotărârea de guvern.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, legea prin care pensia de la stat nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat a fost discutată în Coaliție, spune premierul. Florin Cîțu precizează că proiectul – discutat acum la Ministerul Muncii – este unul foarte bun iar dezbaterea publică va stabili dacă sunt necesare excepții care să fie prevăzute.

”Va fi o dezbatere publică și vom vedea dacă vor fi excepții sau nu. Mie mi se pare un proiect de lege foarte bun și am încercat și anul trecut acest lucru și mi se pare normal ca în momentul în care ieși la pensie să decizi dacă vrei să încaseze pensia sau dacă vrei să rămâi angajat atunci să renunți la pensie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

#