Confidenţialitate

Premierul Cîţu: Nu m-am gândit nici un moment să-mi dau demisia

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că de la momentul izbucnirii scandalului legat de faptul că a făcut închisoare în SUA nu s-a gândit niciun moment să își dea demisia. Cîțu a spus că a discutat și cu președintele Klaus Iohannis.

Cîțu a remarcat că în spațiul public a rămas greșeala sa făcută acum aproape 21 de ani în SUA.

Întrebat dacă atunci când a solicitat certificatul ONRNISS a declarat ceea ce s-a întâmplat în SUA, Florin Cîțu a spus că, în România, președintele, premierul, miniștri, nu se face cerere pentru ONRNISS. „Avem acces la aceste informații fără a face cerere”.

Întrebat dacă Ludovic Orban și Klaus Iohannis au fost informați despre acest incident, premierul a spus că nu a adus în discuție acest eveniment petrecut în urmă cu 21 de ani în SUA.

„Nu am adus în discuție acest lucru față de domnul președinte. În ceea ce îl privește pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni de zile i-a arătat această hârtie și i-a spus că o are. Deci, presupun că avea această informație”, a spus Cîțu.

Întrebat, în continuare, dacă a discutat, între timp, cu președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu a răspuns afirmativ.

„Am discutat cu domnul președinte și dânsul este foarte clar. Aceasta nu este o situație penaă. Bineînțeles că sunt legislații diferite în România și în SUA. (…) Am discutat cu domnul președinte și despre acest subiect, și despre rectificare și mai multe subiecte”.

Florin Cîțu a fost întrebat dacă de la momentul izbucnirii scandalului s-a gândit vreun moment să își dea demisia, iar el a răspuns: „Nu! Niciun moment”.