Confidenţialitate

Premierul Cîțu a trimis președintelui Iohannis cererea de revocare a ministrului Nazare | AUDIO

Premierul Florin Cîțu a anunțat că l-a remaniat din funcția de ministru de Finanțe pe Alexandru Nazare. Florin Cîțu a anunțat înaintea ședinței de guvern că marți a anunțat liderii Coaliției despre remanierea lui Alexandru Nazare din funcția de Ministru al Finanțelor. Ministrul a refuzat să demisioneze și ar fi spus că preferă să fie revocat.

”După o discuție cu membrii Coaliției, marți seara, în care i-am anunțat că am cerut demisia Ministrului Finanțelor Publice, acesta m-a informat că nu dorește să își dea demisia și preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuție cu membrii Coaliției, la prima oră, i-am transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Cîțu a precizat că decizia remanierii lui Nazare a luat-o în urma unei analize și a precizat că în momentul de față sunt multe proiecte întârziate la Ministerul Finanțelor. Premierul a explicat și motivele care au stat la baza deciziei de a-l înlătura pe Alexandru Nazare din Guvern:

”Decizia am luat-o după o analiză pe care am făcut-o la șase luni de zile, am făcut analiza pe fiecare minister în parte, în fiecare zi. Avem proiecte întârziate la Ministerul Finanțelor, proiecte care sunt importante pentru a atrage fonduri europene cât și pentru eliminarea evaziunii fiscale. Din păcate, acolo sunt cele mai multe proiecte întârziate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Cîțu a mai spus că în acest moment nu are nicio propunere pentru noul ministru al Finanțelor. Corpul de control al premierului ar putea fi trimis la Ministerul Finanțelor, a mai anunțat șeful guvernului.

Administraţia Prezidenţială a confirmat joi, că solicitarea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor a ajuns la Cotroceni.