Premierul despre refuzul vaccinării:”Când condamni copilul la moarte nu știu în ce măsură mai sunt drepturi părintești”

Premierul Mihai Tudose i-a criticat, miercuri, pe părinții care refuză să își vaccineze copiii și a vorbit chiar despre decăderea din drepturile părintești.

Șeful guvernului i-a cerut ministrului Sănătăţii să înceapă o campanie pentru a convinge pe toată lumea de necesitatea vaccinării copiilor.

”Din punctul meu de vedere, vă spun că acel părinte care refuză vaccinarea şi pune în pericol inconştient viaţa copilului, decide el asupra copilului, dacă face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecţia copilului… Alţi părinţi sunt decăzuţi din drepturi pentru fapte mult mai puţin grave. Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti”, a afirmat Mihai Tudose.

La remarca unui jurnalist că sunt şi medici care sunt împotriva vaccinării, prremierul a replicat: ”Nu ştiu dacă aceia sunt chiar doctori”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat ce măsuri vor fi luate în privinţa părinţilor care refuză să îşi vaccineze copiii, premierul Mihai Tudose a spus că este un subiect aflat în discuţie şi că a cerut soluţii.

”Sunt soluţii care ţin de bunul simţ, dar la care trebuie ţinut cont şi de tot ce înseamnă cadrul legal. Şi o anchetă a celor în drept de la protecţia copilului, de la asistenţa socială, dar foarte bine fundamentat juridic”, a precizat premierul.

Mihai Tudose așteaptă ca ministrul Sănătății, Florian Bodog să îi prezinte, miercuri, la Guvern, raportul privind situația vaccinării.

Premierul a fost întrebat dacă ministrul Sănătăţii riscă remanierea în cazul în care rezultatele nu sunt cele aşteptate.

”Nu este vorba despre ce riscă domnul Florian Bodog. Nu vorbim de oameni, vorbim de sistem. Dacă sistemul este imperfect, modificăm sistemul. Dacă este vorba despre vini individuale, vedem la ce nivel sunt acele vini. Nu îl demit pe Bodog astăzi şi nici mâine”, a replicat premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS