Premierul Dacian Cioloș discută cu Jean-Claude Juncker despre migraţie, Schengen şi MCV

Premierul Dacian Cioloş se află într-o vizită la Bruxelles, unde va avea o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu care va discuta despre migraţie, aderarea la Schengen şi raportul MCV.

Vizita primului-ministru va începe cu întrevederea cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care va fi urmată de un dejun de lucru cu președintele PPE, Joseph Daul.

La ora 17, Dacian Cioloş se va întâlni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, iar cei doi  au programate declarații de presă comune.

Apoi Cioloș va avea o întrevedere cu comisarul european responsabil cu politica de vecinătate și negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, apoi cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul și resursele umane, Kristalina Georgieva.

Seara, la reprezenţa permanentă a României, şeful Executivului se va întâlni cu funcționari români care ocupă funcții de conducere în instituții europene.

Marţi Cioloş se va întâlni cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu liderii grupurilor PPE şi S&D, apoi cu trei vicepreşedinţi ai Comisiei Europene.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS