Confidenţialitate

Premierul Cîţu: Testele non-invazive trebuie folosite în şcoli

Testele de salivă non-invazive trebuie folosite în școli și introduse în metodologia institutului de sănătate publică, susține premierul Florin Cîțu.

Reacția vine după ce ieri, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan spunea că deocamdată nu sunt suficiente dovezi că aceste teste sunt eficiente în depistarea infecției cu coronavirus.

Idee contestată de premier: “Testele non-invazive erau propunerea mea. Am făcut această propunere după ce am consultat mai mulţi specialişti, care mi-au spus că nu există diferenţe. Problema e că, în România, nu sunt recunoscute aceste teste de către INSP. Cred că depinde de INSP să le includă în metodologie “- a spus premierul Florin Cîţu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmează ca Institutul Național de Sănătate Publică să decidă dacă se vor folosi aceste teste de salivă non-invazive în şcoli.

Cât despre achiziția acestor teste, ministerul sănătății și al educației au pasat responsabilitatea de la unul la altul, așa că deocamdată nu se știe cine poate cumpăra aceste teste.