Confidenţialitate

Premierul Cîțu le cere românilor să aibă răbdare încă două luni pentru a ține sub control pandemia | AUDIO

Premierul Florin Cîțu le cere românilor să aibă răbdare încă două luni, pentru a reuși să ținem sub control pandemia. Șeful Executivului recunoaște că măsurile restrictive nu au fost foarte bine explicate, dar sunt necesare, pentru că numarul bolnavilor e în creștere:

”România are astăzi, zilnic, peste 6.000 de cazuri. În decembrie aveam 4.000 de cazuri. Era clar că trebuie să venim cu măsuri suplimentare și am venit cu măsuri suplimentare care sunt cele mai relaxate din Uniunea Europeană. Pandemia nu se oprește prin proteste sau prin măsurile pe care le luăm noi. Se oprește prin vaccinare. Am cerut soluții de la specialiști, ce putem să facem să încetinim răspândirea virusului, o perioadă. Înțeleg că toți avem o reticență față de noi măsuri care vin împotriva libertăților noastre, dar sunt măsuri care ne ajută, ne ajută pe termen scurt, acum, luna aceasta-luna viitoare, să putem să accelerăm campania de vaccinare. După aceea, veți vedea că lucrurile se vor schimba”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Referindu-se la cei care protestează față  de restricțiile impuse de pademie, Florin Cîțu a spus că manifestările de stradă fac parte dintr-o democrație consolidată, că îi înțelege pe protestatari, dar le-a cerut să respecte legea.

”Dreptul de a protesta, de a avea o opinie diferită de a mea e un drept pe care îl au toți cetățenii României. Manifestările publice fac parte dintr-o democrație puternică, democrație consolidată. Autoritățile sunt acolo pentru a aplica legea de fiecare dată, cu amenzi, orice persoană care rămâne pe stradă după ora 22.00 trebuie legitimată, dacă are un motiv să fie pe stradă în acel moment. Legea e aceeași pentru toți românii. Marea majoritate a românilor respectă aceste restricții, înțelege situația dificilă prin care trece România. Există o minoritate pe care o înțeleg, dar nu ne putem permite să nu respectăm legea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.