Confidenţialitate

Premierul Cîțu cere să fie suplimentat numărul paturilor din secțiile ATI la 1.600

Premierul le cere managerilor de spitale să suplimenteze la 1.600 numărul paturilor din secțiile de terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19.

Florin Cîțu a participat duminică după-amiază la ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, for pe care îl conduce de altfel, și a anunțat și alte măsuri în condițiile în care și România a intrat în valul 3 epidemic.

Această mobilizare are loc în contextul în care majoritatea locurilor libere în secțiile de Terapie Intensivă, destinate bolnavilor de COVID-19, sunt ocupate, inclusiv în București. Astfel, duminică la prânz erau ocupate 1.232 de paturi ocupate, cu 66 mai multe decât acum două zile.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat pentru Europa FM că, din nou, medicii sunt obligați să facă transferuri între orașe.

Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că se impune și identificarea unor noi spitale care ar putea sa se alăture celor existente în lupta împotriva pandemiei.

De asemenea, se vor reface stocuri de medicamente în toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19. Totodată, premierul anunță că stocurile de echipamente de protecție pentru cadrele medicale vor fi aduse la zi.

Comitetul va întocmi din nou și un plan pentru situația în care va fi nevoie din nou, de detașări de cadre medicale. Continuarea vaccinării in forță se impune, adăugă premierul Florin Cîțu.

Premierul declară că în acest moment, nu trebuie să uite nimeni că evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități.

Foto: Facebook Florin Cîțu