Confidenţialitate

Premierul Cioloș, apel către români să-i susțină pe sportivii care dau totul la Rio: ”Haideți să nu fim doar consumatori de victorii”

Premierul Dacian Cioloș face un apel către români să fie alături de sportivii români care ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Rio, indiferent de rezultatele acestora.

”Haideți să nu fim doar consumatori de victorii” și să fim alături de Cătălina Ponor și de ceilalți sportivi care dau totul la Jocurile Olimpice, a scris premierul pe Facebook.

 

Reacția premierului Dacian Cioloș vine după ce Cătălina Ponor s-a clasat pe locul 7 în finala de la bârnă, iar Marian Drăgulescu a ocupat locul 4 în finala de sărituri. Este pentru prima oară în ultimii 44 de ani când România nu obține nicio medalie la gimnastică.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Dacian Cioloș spune că gimnasta Cătălina Ponor “ştie să dăruiască atunci când câştigă, aşa cum dăruieşte şi când trece prin momente mai grele”.

“Să fim alături de ea, de Marian Drăgulescu, de toţi sportivii români care dau totul la Jocurile Olimpice, să le spunem că-i iubim pentru ceea ce sunt şi ceea ce fac.”, a scris premierul.

Dacian Cioloș îi îndeamnă astfel pe români să-i susțină pe sportivi indiferent de rezultate, nu doar în cazul unor victorii.

Potrivit premierului, după fiecare competiţie, “învăţămintele trebuie să le tragem şi noi, ca oameni chemaţi să-i susţină, să-i sprijine” pe sportivi.

Ulterior, premierul a revenit cu un comentariu la postarea sa, precizând că nu trebuie să ne obișnuim cu eșecurile.

”În niciun caz nu trebuie să ne obişnuim cu eşecurile. Trebuie doar să acceptăm că uneori viața ne obligă să învățăm şi din eşecuri, pentru a le putea depăşi. Să acceptăm că şi un eşec poate fi un pas înainte la fel precum este o victorie. Un adevărat competitor ştie asta”, a mai scris Dacian Cioloș.