Confidenţialitate

Premierul cere verificarea unui contract de achiziție a măștilor de protecție | AUDIO

Premierul i-a solicitat ministrului Finanţelor să verifice contractul semnat cu o firmă din Giurgiu pentru achiziția de măşti de protecţie la un preţ mai mare decât cel real.

Potrivit lui Ludovic Orban, dacă înțelegerea nu a fost derulată în condiţii legale, va fi reziliată, iar cei implicați în semnare “vor răspunde”.

“Aştept rezultatele acestui anchete”, a adăugat, vineri, șeful executivului.

Ludovic Orban a admis că i se pare ciudat ca o firmă fără istoric și experinţă în zona medicală să poată obține un astfel de contract.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În valoare de 12 milioane de euro, contractul a fost încredinţat firmei Romwine&Cofee, înfiinţată în urmă cu un an şi având ca obiect principal de activitate „comerţ cu produse alimentare, băuturi şi produse din tutun, efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Manuela Nicolescu

Potrivit portalului Recorder, firma are sediul în satul Uzunu din comuna Călugăreni şi este deţinută de o femeie care până de curând a fost bucătăreasă la un han.

Societatea ar fi fost folosită ca paravan pentru o alta, anume Sanimed International. Patronul acesteia este un personaj controversat.

Despre omul de afaceri Cătălin Hideg, presa a scris în trecut că ar avea legături și cu mediul academic al SRI. Anul trecut, o anchetă a ziarului Libertatea arăta că firma acestuia vindea către statul român roboți medicali cu sume duble față de prețul de intrare.