Confidenţialitate

Premierul cere verificarea tuturor actelor semnate de fostul ministru Vlad Voiculescu și de secretarii săi de stat

Anunțul vine de la Ministerul Sănătății, condus interimar de Florin Cîțu, care însă și-a delegat însă atribuțiile secretarului de stat Andrei Baciu.

Verificarea tuturor actelor semnate de Voiculescu și echipa sa vine după ultima dispută: cea în care pe de o parte, fostul demnitar PLUS susține că premierul a fost informat în scris despre verificări la Ministerul Sănătății privind raportările SARS-CoV-2, iar pe de altă parte, Florin Cîțu neagă că ar fi știut și sugerează comiterea unui fals în acte.

Ministerul Sănătății susține că, în acest moment, nu există un grup de lucru legal constituit care să verifice felul în care se raportează cazurile de infectare cu SARS-CoV-2, inclusive decesele, așa cum susține fostul ministrul Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătății admite însă, într-un comunicat, nesemnat însă, că decizia emisă de fostul secretar de stat  Andreea Moldovan, privind constituirea acestui grup de lucru, nu reprezintă un act administrativ cu caracter normativ.

Totodată, se arată în comunicat, felul în care au procedat Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan ar dovedi că nu știu legislația în domeniul administrației publice.

Anterior, Guvernul a negat categoric veridicitatea documentelor apărute duminică seară în spațiul public, care ar fi arătat că la cabinetul premierului a ajuns informarea Ministerului Sănătății privind constituirea unui grup care să analizeze numărul de decese Covid raportate de spitale și infirmate parțial de direcțiile de sănătate publică.

Mai mult, Executivul a sugerat că la mijloc ar putea fi vorba despre un fals în acte, de vreme ce în presă au ajuns hârtii care ar fi dovedit că cineva de la cabinetul său ar fi preluat informarea Ministerului Sănătății.

Florin Cîțu a refuzat să explice luni dimineața situația:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM i-a contactat pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan. Fostul ministru nu a răspuns, iar fostul său secretar de stat a refuzat să comenteze ultimele acuzații la adresa sa.

  • Anca Grădinaru