Premierul canadian, încurcat de o întrebare despre situația din SUA | VIDEO

Premierul canadian a ezitat marţi, timp de 20 de secunde, înainte de a răspunde la o întrebare despre gestionarea protestelor ce au cuprins Statele Unite, notează miercuri dpa.

Tăcerea prelungită a lui Justin Trudeau a survenit când un reporter i-a cerut să comenteze despre ameninţarea președintelui Donald Trump de a folosi forţele armate pentru a înăbuşi violenţele.

Când în cele din urmă a început să vorbească, premierul canadian a evitat să se refere direct la răspunsul liderului de la Casa Albă la proteste sau chiar să-l numească.

“Cu toţii privim cu groază şi consternare la ce se întâmplă în Statele Unite”, a declarat Trudeau în conferinţa de presă.

“Este momentul ca oamenii să se adune, dar şi să asculte, momentul să afle ce nedreptăţi continuă să existe în ciuda progreselor după ani şi decenii”, a spus el, adăugând că şi ţara sa trebuie să abordeze discriminarea.

În mai multe oraşe canadiene, inclusiv Ottawa, Toronto şi Montreal, au avut loc proteste în semn de solidaritate cu demonstraţiile împotriva brutalităţii poliţiei în Statele Unite, a relatat canalul CTV News.

Au fost şapte zile de tulburări în zeci de state americane după moartea lui George Floyd, un negru neînarmat reţinut de poliţia din Minneapolis.

Trump a ameninţat luni că va desfăşura armata dacă guvernatorii vor eşua să înăbuşe rapid violenţa şi “să domine” protestele. De asemenea, forţele federale au utilizat gaze lacrimogene asupra a sute de protestatari în faţa Casei Albe pentru ca Trump să poată merge într-un parc pentru o poză, notează dpa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS