Premierele cinematografice ale lunii ianuarie | VIDEO

Începutul de an ne atrage în cinematografe cu filme care merită văzute.

Molly’s Game („Jocuri Secrete”) aduce pe marile ecrane, din 5 ianuarie, povestea campioanei olimpice la schi Molly Bloom, care – timp de un deceniu – s-a aflat în spatele celor mai exclusiviste şi costisitoare partide de poker, asta înainte de a fi arestată în toiul nopţii de către 17 agenţi FBI echipaţi din cap până în dinţi, conform Cinemagia. Printre jucătorii săi se numărau staruri hollywoodiene, vedete sportive, magnaţi americani iar spre surprinderea ei chiar şi reprezentanţi ai mafiei ruseşti. Singurul sau aliat este Charlie Jaffey, interpretat de Idris Elba, avocatul determinat să o apere şi cel care avea să afle că Molly este mult mai mult decât zvonurile vehiculate publicului în paginile tabloidelor. Îndrăgitul Kevin Costner apare şi el în distribuţie.

Bullet Head („Capcană mortală”) are pe afiș nume precum Adrien Brody, Antonio Banderas, John Malkovich, dar și românca Alexandra Dinu. Pelicula spune, din 5 ianuarie, povestea a trei infractori de carieră care se trezesc captivi într-un depozit, cu oamenii legii pe urmele lor. Ceea ce nu ştiu ei incă este că o ameninţare mai mare și mai periculoasă se află chiar în depozit.

Downsizing („Mini-oamenii”) este o satiră cu Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, Kristen Wiig în rolurile principale. Cercetători norvegieni găsesc o metodă prin care oamenii pot fi micșorați până la înălțimea de 13 centimetri, o soluție la problema suprapopulării planetei. Conform scenariului, omenirea are la dispoziție 200 de ani pentru a face tranziția completă la o lume în miniatură. Filmul poate fi vizionat la cinema din 12 ianuarie.

Având premiera la 12 ianuarie, Happy End este o dramă regizată de de Michael Haneke, cu Isabelle Huppert și Jean-Louis Trintignant în rolurile principale, o felie din viața unei familii burgheze a Franţei contemporane, care se stabileşte la Calais pe fondul severei crize a refugiaţilor, în care fiecare membru are secrete, unele tragice, altele de-a dreptul mortale.

În The Disaster Artist („Un artist numit dezastru”), James Franco interpretează rolul principal și semnează și regia acestui film de comedie, cu accente dramatice, despre povestea reală a lui Tommy Wiseau, un outsider al industriei cinematografice, care toată viața și-a dorit să fie acceptat ca un veritabil realizator de film. Filmul, care va debuta în cinema din 12 ianuarie, are la bază bestseller-ul lui Greg Sestero despre realizarea „dezastruosului” film cult „The Room”, care a făcut istorie drept „cel mai bun film prost făcut vreodată”.

Premiat la Cannes pentru cel mai bun scenariu, The Killing of a Sacred Deer îi are în rolurile principale pe Nicole Kidman, Colin Farrell și Raffey Cassidy. Filmul, a cărui premieră este programată pe 26 ianuarie, este un thriller psihologic cu elemente supranaturale și spune povestea unui tânăr dornic de răzbunare și a medicului care decide să îl ia sub aripa sa protectoare. După o scurtă perioadă de timp, medicul se vede nevoit să ia o decizie foarte importantă atât pentru el, cât și pentru familia lui care începe să se destrame.

Tot din 26 ianuarie, The Death Cure, cea de-a treia parte a francizei Maze Runner, îl prezintă pe Thomas într-o misiune contra-cronometru pentru a găsi un remediu împotriva unei boli, care a distrus cea mai mare parte a lumii. Thomas și supraviețuitorii Gladers se pregătesc pentru ultima confruntare cu Wicked, lupta ce va determina, de asemenea, cine va supraviețui în cele din urmă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS