Premieră – Teatrul de pe Lipscani prezintă ‘Magie într-un pahar cu apă’ la ‘Teatrul la matineu’ (P)

De acum, tu şi juniorul tău începeţi ziua bine la Teatrul de pe Lipscani! Aşa că poţi deja să îl anunţi pe cel mic: dacă se scoală de dimineaţă, chiar şi în weekend, are parte de ‘Teatru la matineu’! Copiii de toate vârstele se bucură aici de poveşti puse spectaculos în scenă, special pentru ei.

Prima producţie prezentată în cadrul proiectului ‘Teatru la matineu’ este o premieră absolută.

Sâmbătă, 7 martie, începînd cu ora 11:00, veţi putea să vă bucuraţi de ‘Magie într-un pahar cu apă’, de Ivona Boitan, un spectacol cum nu s-a mai făcut în România. Este adresat copiilor între 5 şi 10 ani, dar sigur va fermeca şi părinţii!

Personajul principal este Oti, o fetiţă năzdrăvană care ştie una şi bună: ei îi plac dulciurile! Şi cum legumele nu au nici zahar, nici topping de caramel, le-a şi trecut pe lista neagră! Ştie şi cine e în capul listei: verdele broccoli. Cand îi serveşte mama la masă leguma verzuie şi nesuferită, Oti face orice să scape! Ajutată de un pahar cu puteri speciale, fuge împreună cu Motanul Şah în alte lumi magice. Ajunge de pildă in lumea galbenă, unde e mereu soare şi vacanţă, dar unde nu e apă şi e mult prea cald. Descopera si lumea roşie -lumea crabilor nervoşi care ţipă la toată lumea, apoi lumea albă, facută din zahăr. În final, cu ajutorul mamei, Oti se întoarce în cea mai frumoasă dintre lumi: cea reală. Acum însă o acceptă bucuroasă, cu broccoli cu tot.

O oră şi un sfert de teatru de excepţie cu muzică şi dans îl va învăţa pe copilul tău…de bine, fără să îl facă să se simtă ca la şcoală. Va trage singur concluzii despre cum se trăieşte frumos şi se va bucura şi de multă culoare, de muzică şi de o poveste încântătoare.

În faţa ochilor micuţului tău, lumile magice prind formă, culoare şi glas ajutate de actorii:

Magda Catone – Mama,

Marian Râlea/Lucian Ifrim – Motanu Şah,

Vlad Logigan – Broccoli

Oti – Alina Chinie

Dana Rogoz

Am spus şi glas fiindcă sunt 14 cântecele originale, compuse de Dan Pârvu, cel care a luat în 2010 un Premiu Emmy pentru filmul ‘Viaţa lui Ion B’. Muzica veselă şi plină de energie a domnului Dan Pârvu va fi orchestrată de Viorel Sirbu , cel care de ani de zile face acest lucru pentru Ştefan Bănică.

Coregrafia va fi semnată de Rasmina Calbajos, membru de bază al trupei domnului Gigi Căciuleaniu.

Text şi regie – Ivona Boitan

Costumele Ioana Corciova

Scenografia – Radu Corciova

Producator – Mişu Predescu