Confidenţialitate

Premieră în România: Sturzul cu creastă galbenă – o pasăre americană – a fost observat pe coasta Mării Negre | FOTO

Descoperire în premieră: Sturzul cu creastă galbenă – o pasăre americană – a fost observat pentru prima dată în România pe coasta Mării Negre, anunță specialiștii ornitologi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sturzul cu creastă galbenă este o pasăre care trăiește în pădurile de foioase din Statele Unite și Canada. Iarna migrează în pădurile tropicale și subtropicale din Caraibe, Mexic și America Centrală.

Sunt extrem de rare în Europa. Până acum, au fost observate 3 exemplare de sturz cu creastă galbenă pe continent, cel mai probabil fiind aduse vânturi și furtuni puternice din perioada migrației – explică specialiștii ornitologi de la Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii Grupul Milvus din Târgu Mureş.

Un sturz cu creastă galbenă a fost observat de cei din asociație pentru prima dată și în România în timpul unei tabere de cercetare organizată pe Grindul Chituc aflat în comuna Corbu din județul Constanța. Exemplarul a fost capturat și inelat.

Pe lângă sturzul American cu creastă galbenă, ornitologii din Asociație au observat și o raritate asiatică- un măcăleandru albastru.

Sursa colaj foto: Facebook / Chituc Ringing Camp

Sursa colaj foto: Facebook / Chituc Ringing Camp

Sursa colaj foto: Facebook / Chituc Ringing Camp

Citește și: Frunzărița Balcanică, noua specie de pasăre descoperită pe teritoriul României. Prezența ei, semn bun pentru fauna țării noastre | FOTO