Confidenţialitate

Frunzărița Balcanică, noua specie de pasăre descoperită pe teritoriul României. Prezența ei, semn bun pentru fauna țării noastre | FOTO

O nouă specie de pasăre a fost descoperită pe teritoriul României. Se numește „Frunzărița Balcanică” și se cuibărește în general în Peninsula Balcanică și Turcia, iar toamna migrează în Africa. Specialiștii spun că prezența ei e un semn bun pentru fauna țării noastre.

Sursa foto: Facebook / Agigea Bird Observatory

Sursa foto: Facebook / Agigea Bird Observatory

Frunzărița Balcanică este o specie de talie mică, între 16 – 18 centimetri, însă în grupul Frunzărițelor este cea mai mare din Europa.

În penajul ei predomină culoarea gri, însă are și nuanțe de alb. Se hrănește cu insecte, iar potrivit specialiștilor cuibărește în general în Peninsula Balcanică și Turcia, iar toamna migrează în Africa.

Descoperirea a fost făcută de specialiștii din cadrul Rezervației „Dunele Marine de la Agigea”.

„Această descoperire sugerează, încă o dată, necesitatea existenței și păstrării intacte a zonelor protejate în România”, spun într-un comunicat de presă specialițtii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Sursa colaj foto: Facebook / Agigea Bird Observatory

Citește și: Un urs care trăiește în sanctuarul de la Zărneşti este în finala unui concurs organizat de Societatea Mondială pentru Protecția Animalelor | VIDEO