Confidenţialitate

Premieră pentru Jocurile de iarnă: Pârtiile de la Beijing vor fi acoperite cu zăpadă artificială | AUDIO

Jocurile de iarnă de la Beijing se vor desfășura cu aproape 100% zăpadă artificială. Autoritățile dau vina pe schimbările climatice. 300 de tunuri de zăpadă vor acoperi pârtiile de schi.

Pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing ar urma să fie folosite aproximativ 49 de milioane de galoane de apă tratată chimic, susțin mai mulți activiști de mediu.

Aceștia avertizează că ar putea fi folosite substanțe chimice care să încetinească topirea zăpezii, lucru care ar dăuna mediului.

Mulți sportivi s-au plâns de zapada artificială. Aceștia spun că suprafața pe care concurează devine imprevizibilă și potențial periculoasă. Autoritățile din China spun totuși că vor folosi numai precipitaţii naturale şi apă reciclată pentru zăpadă.

Jocurile de iarnă de la Beijing vor fi primele care vor folosi aproape 100% zăpadă artificială, prin utilizarea a peste 100 de generatoare de zăpadă şi 300 de tunuri de zăpadă pentru a acoperi pârtiile de schi, notează presa internațională. Competiția va începe pe 4 februarie.

Sursa foto: Twitter / Beijing 2022

Citește și: Jocurile Olimpice de iarnă încep pe 4 februarie. România nu știe momentan dacă și cu ce sportivi va merge la Beijing | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.