PREMIERĂ la Teatrul Foarte Mic – București: ”39 de trepte”, de John Buchan

Sus cortina! Mergem, astăzi, la Teatrul Foarte Mic din București. La ora 19.00 este programată premiera ’39 de trepte’, realizat după un film de John Buchan şi Alfred Hitchcock (1935). Amănunte – marți, 20 ianuarie, în rubrica ‘Sus cortina!’, de la ora 17.15.

Spectatorii sunt așteptați la Teatrul Foarte Mic de la ora 19.00, la premiera ’39 de trepte’, o poveste de spionaj, creată în anul 1915, când a fost publicat romanul lui John Buchan.

Succesul a venit, însă, 20 de ani mai târziu, în 1935, odată cu lansarea thrillerului plin de suspans şi mister regizat de Alfred Hitchcock.

Iar 70 de ani mai târziu, în 2005, a fost realizată o adaptare pentru teatru în care cele 169 de personaje ale scenariului original erau interpretate de patru actori.

În versiunea de la Teatrul Mic, regizată de Gabriela Dumitru, spectatorii sunt ținuți în suspans după ce asistă la o crimă, la urmăriri spectaculoase, la cascadorii – și la toate acestea se adaugă avioane în picaj.

Ştefan Lupu, Andreea Grămoşteanu, Bogdan Talaşman, Viorel Cojanu şi Claudia Prec sunt protagoniștii acestei montări în care teatrul se întâlneşte cu filmul.