Premieră la Giurgiu: ”X și ZERO”, în regia lui Gelu Brebenel

La Sala Mare a Centrului Cultural ”Ion Vinea” din Giurgiu are loc premiera unui spectacol scris și regizat de Gelu Brebenel: ”X și ZERO”.

Reprezentația este programată la ora 19.00.

 ”X și ZERO”prezintă o poveste ciudată, petrecută în noaptea de Revelion, între două personaje care nu și-au propus să sărbătorească împreună trecerea în Noul An, dar care, deși nu se cunosc, petrec împreună ore bune.

Cu câteva ore înainte de premieră, am discutat cu autorul și regizorul Gelu Brebenel și am intrat în atmosfera piesei ”X și ZERO”:

”Fiecare dintre noi așteptăm ca viața noastră să se desfășoare frumos sau, mai bine spus, fericit”.

”X și ZERO” este un spectacol care pornește de la următoarea idee:

”Niciunul dintre noi nu credem că ni se poate întâmpla ceva rău tocmai nouă. Și atunci, suntem nepregătiți pentru asta. Credem că ni se poate întâmpla tocmai nouă să câștigăm la 6 din 49”.

Așadar, să ne închipuim că este noaptea de Revelion. Ești singur acasă, se apropie miezul nopții iar Poliția îți aduce la ușă un personaj care vine de la morgă, după o moarte…aparentă. Are pierderi de memorie, nu mai știe cine este, dar ajunge la tine pentru că pe spatele biletului de externare era trecută adresa ta. Și uite așa, nu o să petreci singur noaptea de Revelion , chiar dacă personajul ciudat îți încuie ușa iar tu rămâi pe holul blocului.

Protagoniști în ”X și ZERO” sunt actorii Violeta Teașcă și Toma Vasile. Textul îi aparține lui Gelu Brebenel, care semnează și regia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS