Pregatiri pentru Carnavalul de la Venetia. Cat costa un city-break in aceasta perioada

Carnavalul de la Veneția atrage în fiecare an aproximativ un milion de turiști străini.

Veneția, orașul italian declarat de specialiști una dintre cele mai frumoase și romantice destinații ale lumii, se pregătește de carnaval. Anul acesta, evenimentul are loc în perioada 31 ianuarie – 17 februarie, interval în care pe toate străzile va fi o adevărată forfotă. Cu ocazia carnavalului, trubaduri, pictori, scamatori se adună pe străzi și în piețe, unde le oferă turiștilor spectacole inedite. Pe lângă reprezentațiile stradale, sunt și banchete exclusiviste în palatele Veneției, pentru care un bilet costă sute de euro.

Turiștii care vor să intre în atmosfera carnavalului, pot închiria sau cumpăra costume și măști de la tarabe sau din magazine de profil.

E bine de știut că principalele evenimente au loc în prima și în ultima zi a carnavalului și se desfășoară în Piaţa San Marco.

De asemenea, cei care ajung la Veneția ar trebui să viziteze și Palatul Dogilor, unde se află și închisoarea în care a fost captiv renumitul aventurier Giovanni Giacomo Casanova, sau Basilica di San Marco. Romanticii pot face o plimbare cu gondola, dar trebuie să pregătească în jur de 60 de euro pentru o jumătate de oră.

În ceea ce privește costurile unui sejur la Veneția în perioada Carnavalului, agențiile de turism au pus în vânzare oferte pentru toate bugetele. Pachetele costă de la 150-200 de euro de persoană până la peste 1.000 de euro. Turiștii care se cazează pe partea continentală au la dispoziție mai multe variante de transfer în zona insulară, punctul central al distracției. Există și autobuze pe apă, așa-numitele vaporetto. (AUDIO Andreea Damian, director agenție de turism)