Confidenţialitate

Prefectul din Bacău: E nevoie urgent de instalarea unor separatoare de sens pe DN2 E85, una dintre cele mai însângerate șosele din țară | AUDIO

E nevoie urgent de instalarea unor separatoare de sens pe DN2 E85, una dintre cele mai însângerate șosele din țară. Este apelul prefectului de Bacău, care solicită responsabililor de la drumuri naționale să ia măsuri urgente pentru evitarea tragediilor pe singura șosea care face legătura în acest moment între capitală și Moldova. Potrivit autorităților, valorile de trafic pe DN2, care oricum erau mari, au crescut și mai mult după ce a început războiul din Ucraina.

Prefectul Bacăului și șefii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași au mers pe teren pentru a identifica problemele

Până ce autostrada va fi gata, DN2 e singura șosea care leagă Moldova de sudul țării. Valorile de trafic sunt, în ultimii ani, mult crescute față de momentul în care a fost făcut drumul, dar de când e război în Ucraina traficul a crescut exponențial. Odată cu el și riscul de accidente.

Prefectul de Bacău și conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași au mers pe teren și au identificat principalele puncte negre de pe șosea, unde s-au produs cele mai multe tragedii.

Sectorul cel mai predispus la accidente este între localitățile Orbeni – Răcăciuni și Cleja

De departe, sectorul cel mai predispus la accidente este între localitățile Orbeni – Răcăciuni și Cleja. Prefectul cere instalarea de urgență a unor separatoare de sens pe DN2, cel puțin în punctele negre, pentru a se limita numărul accidentelor. Cele mai multe dintre ele sunt coliziuni frontale.

Demersul prefectului vine după ce zilele trecute 2 oameni au murit, iar alți doi au fost răniți în urma unui accident care a avut loc pe raza localității Răcăciuni. Și tot la Răcăciuni a fost, anul trecut, cel mai grav accident de pe șosea din ultimii ani.

În urma impactului frontal dintre două mașini, 6 oameni și-au pierdut viața. Soluția instalării de separatoare este agreată și de Poliția Rutieră, dar decizia e la CNAIR, administratorul drumului.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Constatarea amiabilă în cazul accidentelor ușoare se va putea face și electronic, anunță ASF

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.