Confidenţialitate

Prefectul Berbeceanu: Este absolut necesar să respectăm în continuare măsurile sanitare pentru a beneficia de relaxări ale restricțiilor

Prefectul Capitalei consideră îmbucurător faptul că incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 a scăzut în oraș sub pragul de 3 la mia de locuitori, după cum indică ultimele raportări.

”Cred că este absolut necesar să respectăm în continuare normele de siguranţă şi măsurile sanitare pentru ca într-un viitor cât mai apropiat să putem să beneficiem de relaxări mai generoase ale acestor restricţii”, a declarat Traian Berbeceanu, miercuri seară, la Digi 24.

Prefectul a anunțat că va mai aștepta două zile înainte de a lua vreo decizie.

”Îi rog pe cetăţenii municipiului Bucureşti să înţelegem că a fost un efort comun, în principal al dumnealor, dar şi al autorităţilor. A fost frustrant să respectăm aceste măsuri, dar uite că au fost benefice şi am reuşit să scădem incidenţa de contaminare”, a adăugat Traian Berbeceanu.

Dacă situaţia o va permite, Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va putea adopte o hotărâre prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate.

Într-un interviu pentru Europa FM, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a atras atenția că “virusul este răspândit în București mai mult decât arată datele oficiale”.