Confidenţialitate

Prefectul Alin Stoica anunță noi măsuri restrictive în București, care intră în vigoare de vineri seară | AUDIO

Noi măsuri restrictive vor fi puse în aplicare în București de mâine seară, anunță prefectul Alin Stoica. Mâine dimineață se va întruni Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Deși nu a vrut să dea prea multe detalii legate de restricțiile ce vor fi aplicate, prefectul a anunțat că orarul magazinelor va fi modificat iar în malluri se vor lua măsuri pentru a evita aglomerația:

”Există în plan ca măsurile să vizeze diminuarea programului agenților economici, scăderea orei până la care putem să ieșim afară din case. Cu privire la mall-uri, cel puțin în București, vom luam măsuri ca să evităm aglomerația.  Adică numărul de persoane care să poată fi în același timp în mall. Calcularea capacității de 7 metri pătrați pentru o persoană în spațiile acestea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fără să dea detalii despre cum va fi restricționată circulația persoanelor, Alin Stoica a dat de înțeles că din acest weekend nu vom mai putea circula în afara Capitalei decât pentru a merge la serviciu, la medic sau pentru a îngriji bătrâni.

”Cum vom putea ieși în week-end din București? În ce condiții?

Doar în condițiile în care există necesitatea deplasării pentru a ajunge la locul de muncă, pentru a însoți persoane bolnave, pentru tratament, genul acesta de deplasări.

Așadar, în week-end nu vom putea să ieșim din București?

Dacă se confirme cele pe care le-am vazut în media, în week-end ar fi bine să stăm în București”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prefectul capitalei a mai anunțat și că terasele care au mai mult de două abateri de la respectarea regulilor sanitare vor fi închise.

”Vor fi sancționați acesi agenți economici care nu respectă măsurile și, da, se poate întâmpla oricând, chiar din seara aceasta, dacă nu respectă să fie închise. Sunt agenți care au și 20 de abateri, deci se poate aplica imediat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât privește programul sălilor de fitness sau a saloanelor de înfrumusețare, prefectul spune că așteaptă să vadă deciziile de la nivel național. Acestea vor fi expuse în această seară de Guvern.

Sursa foto: INQUAM Photos Octav Ganea