Confidenţialitate

Predoiu: Ruşine, domnule Dragnea!/ Ghinea: Avocatul Poporului să conteste la CCR ordonanța

Opoziția reacționează după ce Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care sunt modificate codurile penale.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a criticat dur decizia ministrului Justiției, Florin Iordache, dar și pe liderul PSD, Liviu Dragnea, unul dintre marii beneficiari ai acestei modificări.

”Ruşine, domnule ministru Iordache! Ruşine, domnule Dragnea! Votul din decembrie nu vă permite bătaia de joc la adresa intereselor pe termen lung ale naţiunii!”, a scris Cătălin Predoiu pe pagina personală de Facebook la câteva minute după ce ministrul Justiţiei, Florin Iordache a anunţat adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

La rândul său, deputatul USR, Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cioloş, i-a cerut marţi seară Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă a Guvernului de modificare a Codurilor penale şi a îndemnat la un protest în Piaţa Victoriei.

”USR cere public Avocatului Poporului să conteste OUG-urile la Curte. Este singura instituţie care mai poate limita mizeria. Domnule Ciorbea, o fărâmă de demnitate mai găsiţi? De dragul istoriei din anii 90”, a scris Ghinea pe Facebook la câteva minute după ce ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat adoptarea ordonanţei de urgenţă de modificare a codurilor penale.

”Haideţi la Victoriei, e prea mult”, a scris Ghinea într-o postare ulterioară.

Și deputatul PMP Eugen Tomac a scris pe Facebook că PSD „loveşte din plin în inima democraţiei româneşti ştergând cu buretele tot ceea ce înseamnă hoţie în această ţară”, în urma deciziei Guvernului de a adopta proiectul de lege privid graţierea şi ordonanţa de urgenţă care vizează modificarea Codurilor penale.

„PSD face ce ştie mai bine, loveşte din plin în inima democraţiei româneşti ştergând cu buretele tot ceea ce înseamnă hoţie în această ţară! Rămânem pe baricade şi luptăm pentru o Românie fără ticăloşi şi politruci ahtiaţi după banii publici”, a afirmat Eugen Tomac.