Predoiu: Desființarea SIIJ rămâne un obiectiv al Ministerului Justiției

La o întâlnire cu reprezentanții comunității Declic, desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție rămâne un obiectiv al ministerului de resort.

Ministrul Cătălin Predoiu consideră că structura a activitatea Direcției Anticorupție și a creat o vulnerabilitate Ministerului Public.

„Voi intensifica discuțiile cu parlamentari din toate partidele pe acest subiect. De asemenea, am discutat și o voi face din nou, cu primul ministru, care sprijină fără rezerve toate obiectivele MCV. La ora la care discutăm, capacitatea operațională a Ministerului Public de a face anti-corupție în sistemul judiciar este departe de ceea ce trebuie să fie. Crearea SIIJ a lovit în DNA și a creat o vulnerabilitate Ministerului Public. Nu procurorii sunt de vină pentru această situație, nici măcar cei din SIIJ, ci politicienii care nu înțeleg mecanismul judiciar sau care, și mai grav, doresc dezorganizarea acestuia și a luptei anticorupție. Dar, ceea ce au stricat un număr de politicieni vor repara alți politicieni, care sprijină Justiția. Guvernul PNL va rezolva acest lucru, imediat ce condițiile din Parlament o vor permite”, a spus acesta.

Reprezentanții comunității Declic i-au înmânat ministrului o petiție semnată de peste 18.000 de cetățeni prin care este cerută desființarea SIIJ.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS