Prahova: Primul restaurant de tip Autogrill din România are formă de OZN

Primul restaurant de tip Autogrill din România a fost inaugurat în Prahova. Are formă de OZN iar la intrare clienții sunt întâmpinați de Darth Vader și stormtrooperii lui.

El se află pe marginea DN1, la ieșire din Câmpina, pe sensul de mers Ploiești- Brașov – transmite corespondentul Europa FM, Diana Frâncu.

Investiția este exclusiv privată și depășește suma de 1.5 milioane de euro și este destinată în general șoferilor de cursă lungă sau turiștilor care vin din București și urcă spre stațiunile montante.

Tot decorul este întregit de prezența unor personaje din Star Wars, care te întâmpină încă de la intrare, dar și de luminile albastru neon care se reflectă straniuîn pădurea din imediata apropiere.

Proiectul și conceptual aparțin arhitectului Petre Țalea, cel care ca creat și decorul restaurantului Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor, pentru emisiunea difuzată de Antena1.
“Cei care trec prin zonă vor putea să intre puțin în atmosfera celebrului film. Construcția aparține societății Neptun SA din Câmpina, iar toate echipele care au participat la realizarea clădirii și amenajarea decorului sunt din România” a declarat Alexandra Ungureanu, managerul restaurantului.

Capacitatea restaurantului OZN este de 88 de locuri, iar sala de evenimente, încă nefinalizată, care se află la demisolul “farfuriei zburătoare”, poate găzdui până la 110 persoane.

Noul restaurant de tip autogrill, unic la noi în țară, asiguă 16 locuri de muncă, în special pentru tineri care sunt la început de drum.

Din punct de vedere al serviciilor, restaurantul nu merge pe un anumit gen de bucătărie, ci una destinată truiștilor sau șoferilor aflați în tranzit. Se servește pizza, burgeri, grill și în general preparate de tip fast food, dar și prăjituri, răcoritoare, bere și cafea, cu precizarea că în bucătăria OZN-ului se află bucătari cu experiență.

Conceptul de autogrill este destul de des întâlnit în Europa, în special pe autostrăzi și drumuri naționale, fiind destinat în special șoferilor de cursă lungă, dar și turiștilor care tranzitează țara pe distanțe lungi și care vor să consume mâncare caldă, nu doar semipreparate din supermarket-urile din benzinării.

Foto: Diana Frâncu

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS