Prahova: Localități fără curent electric din cauza zăpezii

Iarna a pus stăpânire și pe Prahova, unde, din cauza vântului și a precipitațiilor care au căzut în cursul nopții, 15 localități sunt, la această oră, nealimentate total sau parțial cu curent electric. În stațiunile din zona montană a nins abundent toată noaptea, astfel că stratul de zăpadă depășește pe alocuri 20 de centimetri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, pe lista localităților cu probleme provocate de vremea severă se află Vălenii de Munte, comunele aflate la limita cu județul Buzău, dar și Provița de Sus, Sângeru, Apostolache, Chiojdeanca, Lapoș, Iordăcheanu și Bălțești.

În total sunt aproape 8.000 de gospodării în tot județul care au rămas fără curent electric încă de miercuri seara, după ce peste 100 de puncte de transformare au fost distruse de copacii căzuți sub greutatea zăpezii sau din cauza viscolului.

În ceea ce privește circulația, reprezentanții administrației județene anunță că deocamdată nu sunt drumuri blocate, însă au fost întâmpinate câteva probleme în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei.

În această dimineață a fost închis pentru o scurtă perioadă de timp drumul care leagă Sinaia de Târgoviște, din cauza unor copaci prăbușiți, însă la această oră se circulă pe acest traseu.

A rămas închis doar drumul care leagă stațiunea Sinaia de cota 1400 și asta pentru că stratul de zăpadă depășește aici, pe alocuri chiar și jumătate de metru și ninge în continuare.

Pe drumul național se circulă în prezent în condiții de iarnă, după ce toată noaptea s-a acționat, în special pe tronsonul serpentinelor dintre COmarnic și Bușteni cu material antiderapant.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS