Confidenţialitate

Prahova: 2 răniți într-un incendiu izbucnit la o stație de prelucrare a produselor petroliere

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la o stație de prelucrare a produselor petroliere din localitatea prahoveană Colceag.

2 persoane au fost rănite.

Victimele au arsuri pe mare parte din corp, fiind transportate la spital.

“Doi pacienți au suferit arsuri și au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, acolo unde se află în evaluare în prezent. Din primele informații, este vorba despre doi bărbați, de 59 de ani și, respectiv, 53 de ani. Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafață corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate”, precizează Ministerul Sănătății.

Autoritățile au început demersurile pentru transferarea victimelor în străinătate.

“Având în vedere primele informatii transmise privind suprafața afectată și gradul arsurilor, pacienții întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arși, România nu are, în prezent, un astfel de centru. După ce se primesc concluziile comisiei de specialitate întrunită la nivelul spitalului se va decide eventualul transfer. Medicii de la UPU Ploiești lucrează în prezent la stabilizarea pacienților”, adaugă MS.

Pompierii intervin la fața locului pentru a răci 3 tancuri cu combustibil, anunță Inspectoratul General pentru situaţii de Urgenţă.

În zonă nu sunt locuințe, dar există pericol de explozie.