Confidenţialitate

PRAHOVA: A fost reluată căutarea celor 3 copii luați de viitură

În jur de 50 de pompieri prahoveni au reluat, sâmbătă dimineața, căutarea celor 3 copii luați de viitură în localitatea Sângeru.

Peste noapte, operațiunea a fost întreruptă.

“Echipe mixte vor căuta pe ambele maluri ale râului, în aval. La acțiune vor participa 50 de pompieri”, a declarat, pentru Mediafax, Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

O mamă și patru copii, cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani, au fost surprinși în locuință, vineri seara, de viitură.

“Femeia a fost salvată, însă patru minori cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani au fost dați dispăruți. Echipajele de pompieri au găsit un copil, în vârstă de 3 ani, care se afla în stop cardio – respirator, s-au executat manevre de resuscitare, însă din nefericire, a fost declarat decedat de către echipajul medical sosit la locul evenimentului”, au anunțat reprezentanții ISU Prahova.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pompierii au monitorizat zonele inundabile și cele afectate, respectiv Lapoș și Sângeru, verificând creșterea debitelor pe Cricovul Sărat și afluenții săi.

Șase echipe mixte au verificat dacă mai sunt persoane în locuințele aflate în zona inundată din comuna Sângeru. În aceeași localitate, un copil de 5 ani a fost salvat, după ce a fost surprins pe o insuliță formată între malurile Cricovului Sărat.

În satul Radila au fost salvați 3 adulți și 4 copii, iar la Dârvari un adult a fost scos din viitură. Tot pompierii au ajutat la evacuarea a 25 de persoane care se aflau într-un microbuz, care din cauza viiturii a derapat într-un șanț.

În Sinaia, pompierii au acționat pentru evacuarea apei de pe străzile inundate și a unui autoturism surprins de ploaia abundentă, în timp ce în Ploiești, pompierii au evacuat apa dintr-o locuință și din subsolurile unei unități de învățământ și ale Spitalului Județean.

În cursul nopții, pompierii prahoveni au intervenit cu motopompe și alte mijloace pentru evacuarea apei din 15 locații, respectiv Berceni, Valea Călugărească, Gherghița, Râfov, Albești Paleologu, Dumbrava, Câmpina, Sângeru, Lapoș, Urlați, Mizil, Sinaia, Ploiești, Ceptura și Bălțești, fiind afectate 76 locuințe și 132 gospodării.

În urma unei viituri produse vineri seara, au fost evacuate în localitatea Lapoș 100 de persoane, acestea fiind cazate temporar la rude, iar în localitatea Valea Călugărească 29 de persoane au fost evacuate din calea apelor.