Povestile romanilor din Londra vor fi din nou ecranizate

Mai multi conationali care traiesc in Regat strang acum fonduri pentru realizarea unui documentar ce va fi intitulat ’13 Shades of Romanians’.

Documentarul va fi realizat de un jurnalist englez specializat in turism si va prezenta, in mod obiectiv, poveştile a 13 români stabiliţi în Marea Britanie. Firul narativ va dezvălui pe larg felul în care românii trăiesc, muncesc şi se integrează în societatea şi cultura britanică.

Proiectul a fost inscris pe o platforma care permite realizarea unor campanii de strângere de fonduri pentru diferite proiecte, www.indiegogo.com. Din echipa care va lucra la documentar fac parte si patru romani.

Campania de strângere de fonduri a început pe 1 martie şi se va încheia pe 11 aprilie, până acum s-au strans aproape 8.000 de lire sterline, insa in total e nevoie de aproape 22.000 de lire sterline pentru ca documentarul sa poata fi realizat.

Fiecare personaj va fi prezentat în aproximativ 3 minute, în mediul în care trăieşte. Realizatorii spun ca titlul documentarului – ’13 Shades of Romanians’ – este o trimitere la filmul ’50 Shades of Grey’. In acelasi timp, spun ei – 13 este un exemplu clasic de superstiţie, iar imaginea românilor din Marea Britanie a fost bazată de cele mai multe ori în ultimii ani pe cazuri izolate şi generalizări nefondate.