Poveștile impresionante ale celor 12 sportivi români de la Jocurile Paralimpice de la Rio

Continuăm să vă spunem poveștile cu dizabilități care reprezintă România la Jocurile Paralimpice, care au loc până pe 18 septembrie, la Rio de Janeiro.

Astăzi – FLORIN COJOC, care va participa la Săritura în înălțime.

FLORIN COJOC are 36 de ani și locuiește la Iași. La vârsta de 12 ani și-a pierdut antebrațul stâng, când a încercat să evite căderea de pe un stâlp și s-a agățat – instinctiv – cu mâna de un fir de înaltă tensiune. Până atunci fusese schior de cross- country.

A continuat să facă sport. Timp de zece ani a jucat fotbal în Divizia D. Apoi, a început să fie interest de sportul paralimpic, devenind campion național la atletism, apoi campion European . Cu o săritură în lungime de 6, 21 metri – un centimetru peste barem – a devenit în 2012 primul atlet român care a participat la Olimpiada sportivilor cu dizabilităţi de la Londra.

Apoi, cu o săritură peste ştacheta înălţată la 1,70 metri, s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, care au loc între 7 și 18 septembrie.

Handicapul şi cariera sportivă nu l-au oprit pe Florin să-şi continue şi studiile. A fost primul absolvent cu dizabilităţi al Facultăţii de Educaţie fizică şi Sport din Iaşi, în 2008.
A jucat fotbal 10 ani în Divizia D

florin-cojoc

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare