Confidenţialitate

Poveștile impresionante ale celor 12 sportivi care reprezintă România la Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio

România participă cu un număr record de sportivi la Jocurile Paralimpice de vară, care încep miercuri, 7 septembrie, la Rio de Janeiro. Acestea durează 12 zile, mai exact până pe 18 septembrie, și sunt destinate sportivilor cu dizabilități. Așadar, 12 zile de competiții, la care România participă cu 12 sportivi. Drum cu prioritate vă prezintă în fiecare zi poveștile fantastice ale acestor sportivi. Povești care ne pot inspira.

Carol-Eduard Novak – ”M-ar bucura însă orice medalie obținută la Rio”

Carol-Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. El va fi portdrapelul delegației României la Jocurile Paralimpice.

Are 40 de ani, s-a născut la Miercurea Ciuc și este ciclist deși în urma unui accident rutier, în 1996, i-a fost amputat piciorul drept.

Atunci a fost nevoit să renunțe la cariera de patinator viteză și – cu ajutorul unei proteze de ultima generatie- s-a reprofilat pe ciclism, a devenit campion paralimpic și vicecampion paralimpic de doua ori.

Prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice – o medalie de aur în proba de 4 km urmărire pe velodrom – a obținut-o în 2012, la Londra. Tot la Londra, dar și la Beijing, în 2008, a câștigat o medalie de argint la proba contratimp individual pe șosea. Din 2013, Carol-Eduard Novak este președintele Federației Române de Ciclism.

carol-14

Fanii sportivului vor putea viziona cursele sale de la Jocurile Paralimpice în direct, în cofetăria familiei din Miercurea Ciuc, amenajată cu poze, tricouri și trofee din cariera sa.