Confidenţialitate

Povești de Iubire: Cleopatra și Marc Antoniu

Cele mai frumoase cupluri rămân împreună până când moarte îi desparte. Unii ar spune chiar și dincolo de ea, și în această categorie ar putea intra Antoniu și Cleopatra. Până la urmă, vorbim despre ei și acum, după două mii de ani, timp în care iubirea lor a inspirat romane, piese de teatru sau filme.

Despre Cleopatra, regină a Egiptului Antic, se spune că era una dintre cele mai frumoase femei ale timpurilor sale. Cu siguranță, se și îngrijea ca o regină și, spun sursele antice, Cleopatra obișnuia să facă baie în lapte de măgăriță. De cealaltă parte, Marc Antoniu era unul dintre cei 3 generali care conduceau Roma.

Antoniu avea nevoie de resursele Egiptului pentru a finanța o campanie militară și, pentru asta, a invitat-o pe Cleopatra la negocieri într-un oraș din Turcia de azi. Numai că regina Egiptului știa să facă impresie și a venit într-o corabie cu prova aurită și cu vâsle îmbrăcate în argint.

Ea însăși era îmbrăcată în țesături cu fir de aur, aidoma Afroditei, zeiță a iubirii și frumuseții. Marc Antoniu s-a îndrăgostit pe loc și a însoțit-o în Egipt, unde a și rămas vreme de câteva luni. Erau de neseparat și își petreceau timpul jucând zaruri, bând vin sau vânând. Ocazional, se plimbau pe străzile Alexandriei, în plină noapte, îmbrăcați ca sclavi. Povestea lor de dragoste a durat 11 ani, și au avut gemeni, băiat și fată.

Erau vremuri tulburi și Marc Antoniu trebuia să se împartă între Roma și Egipt, așa că nu a apucat să își vadă prea mult copiii crescând. În timpul războiului civil, Marc Antoniu a fost înfrânt de Octavian Augustus. În loc să fie luat prizonier, a preferat să se sinucidă cu propria sabie.

La auzul veștii, Cleopatra și-a pus hainele și bijuteriile cele mai scumpe și a cerut ca într-un coș de nuiele, să îi fie adusă o cobră. S-a lăsat mușcată intenționat, și cum cobrele erau simbolul regalității în Egiptul Antic, Cleopatra spera să dobândească nemurirea. Cumva, așa s-a întâmplat, de vreme ce vorbim și acum despre ea și povestea ei de iubire cu Antoniu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acest material a fost realizat cu sprijinul Doppelherz Kollagen Beauty.