Confidenţialitate

Povestea unui vis devenit realitate: Moara de Hârtie – VIDEO

Dana Georgescu a vorbit, La Radio cu Andreea Esca, despre cum un simplu hobby se poate transforma într-un proiect de succes.

Este povestea proiectului „Moara de Hârtie” de la Comana ( județul Giurgiu), un atelier-muzeu inaugurat acum 5 ani, în care cei care îi trec pragul pot învăța cum să lege o carte sau cum să facă ei înșiși hârtie, după metode vechi, aproape uitate.

Dana și cu soțul ei au reușit să pună pe picioare acest proiect, după mulți ani în care au strâns echipamentele necesare unui astfel de muzeu-atelier, un credit la bancă și căutări îndelungi pentru un spațiu potrivit unui astfel de proiect.

„La Moara de Hârtie se folosește hârtie reciclată. Este un fel de loc de joacă pentru adulți, un loc în care cei care lucrează în birou, obosiți de munca lor de zi cu zi, să vină să se relaxeze redescoperind meșteșuguri pierdute precum hârtia manuală, tiparul manual sau legătoria de carte,” a explicat Dana Georgescu.

După succesul pe care l-a avut Moara de Hârtie, Dana a demarat un alt proiect, tot la Comana: Satul Meșteșugurilor. Acesta își va deschide porțile pe 7 mai 2016 și a fost un proiect care a obținut finanțare din partea guvernului Norvegiei.

„Am construit șapte ateliere de meșteșuguri tradiționale: unul de prelucrare a lemnului, chiar și mobilier, fierărie, prelucrarea stufului, olărit, țesut, am adus și o moară veche de 100 de ani, vom avea și o brutărie și un atelier în care facem gemuri și zacuscă. Va fi un loc de vizitat unde puteți și învăța să faceți diverse lucruri și inclusiv să cumpărați produsele de aici. Biletul de intrare este 10 lei”, a spus Dana Georgescu.