Povestea lui Marcus Willis, britanicul care a impresionat lumea tenisului – GALERIE FOTO

Marcus Willis a câștigat ieri primul său meci la nivel mare în circuitul profesionist ATP , la Wimbledon, contra lui Ricardas Berankis.

Tenismanul are 25 de ani și până zilele trecute nimeni nu era foarte cunoscut. Ocupă locul 772 în clasamentul mondial și s-a zbătut mereu în turnee mediocre Futures.

În 2009 a ajuns la două evenimente și în România, unde a pierdut rapid, iar anul acesta a luat startul o singură dată, la un turneu în Tunisia, în luna ianuarie.

Pe tot parcursul anului, el a câștigat din tenis doar 292 de dolari, bani ce nu i-au ajuns nici măcar pentru cazare. Părea că scurta lui cariera se va încheia, lucru de care nu a fost departe, deoarece a vrut să plece în SUA să predea tenis copiilor.

Britanicul s-a autocatalogat ca fiind un grăsun, berea fiind cauza pentru burta pe care o are: “Ieșeam în oraș cam mult, am luat niște decizii greșite, clar stilul de viață nu era cel potrivit”.

La un concert Ellie Goulding, Marcus a întâlnit-o pe Jennifer Bate, medic stomatolog. A fost dragoste la prima vedere, iar Jennifer l-a oprit din drumul său spre SUA.

#awaydays #montpellier #dreamteam #fit ?

A photo posted by Marcus Willis (@willbomb90) on

Probabil că visul oricărui jucător sau iubitor de tenis este să joace la Wimbledon, turneu organizat din anul 1868 încoace, pe terenurile de iarbă de la All England Lawn Tennis and Croquet Club din Londra.

Marcus Willis a ajuns să joace la Wimbledon printr-o conjunctură foarte favorabilă: a prins ultimul loc în turneul de pre-calificări, după ce britanicul Brit David Rice nu a avut destule puncte și nu a putut participa.

Marcus a intrat cu încredere pe teren și a câștigat toate cele trei meciuri, mergând mai departe, pe tabloul de calificări, iar una dintre cele mai frumoase povești ale tenisului începea să prindă contur.

Rained off today, back at it again tomorrow! Having a blast. #willyadventures #wimby #fight

A photo posted by Marcus Willis (@willbomb90) on

În calificări a învins alți 3 jucători, toți mai bine clasați decât el. A trecut, pe rând, de Yuichi Sugita din Japonia, de Andrey Rublev, o speranță a tenisului din Rusia, și de Daniil Medvedev, tot din Rusia, cedând un singur set.

Visul lui Marcus devenise realitate, s-a calificat pentru prima dată pe tabloul unui turneu ATP, la Wimbledon.

Pe terenul numărul 17 de la All England Lawn Tennis and Croquet Club, a fost favoritul britanicilor din tribune. Contra lui Ricardas Berankis din Lituania, jucător clasat cu peste 700 de poziții mai sus, pe locul 58 în lume, Marcus a făcut un meci mare, câștigând în trei seturi după doar 2 ore și un minut de joc.

Victoria i-a asigurat un cec în valoare de 50.000 de lire, dar și un meci de vis contra lui Roger Federer, fostul lider mondial, în turul următor. Se anunță un nou meci interesant, probabil pe impozantul Centre Court, unde Marcus va încerca să-l bată pe elvețianul despre care a afirmat ironic: “Cred că joacă bine pe iarbă”.

“Cred că e una dintre cele mai bune povești ale tenisului. De genul ăsta de lucruri avem nevoie. Sunt foarte bucuros și curios să joc cu el, de fapt. Nu e ceva ce se întâmplă în mod obișnuit”, a spus Roger Federer despre următorul său adversar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS