Povestea americanului Timothy Brown face înconjurul lumii

Diagnosticat cu HIV, bărbatul nu a mai prezentat semne de infecție în organism, după ce a primit o grefă de măduvă osoasă.

Supranumit pacientul din Berlin, Timothy Brown a fost testat seropozitiv în 1995, pe când era student în capitala Germaniei.

În 2007, a primit o grefă de măduvă osoasă pentru a trata leucemia de care suferea. Grefa provenea de la un donator cu celule imunitare mutante, rezistente la HIV. Doar 0,3 la sută din populația globului e înzestrată cu această imunitate.

La scurt timp, s-a constatat că nu mai prezenta semne de infecțue cu HIV. Un an mai târziu, a avut însă nevoie de o a doua grefă de măduvă osoasă de la același donator, deoarece i-a reapărut leucemia. Pentru a-și trata cancerul sangvin a urmat și un tratament radiologic la nivelul întregului corp.

Acum spune că se simte bine și doar din când în când mai are dureri de cap – scrie Agenția France Presse. Timothy Brown și-a înființat o fundație și vrea să îi ajute și pe alții să se vindece de SIDA.

Rugat de jurnaliști să vorbească despre caracterul miraculos al vindecării sale, Timothy a răspuns: E greu de zis: unii spun că este exclusiv rezultatul ştiinţei medicale, alţii spun că a fost o intervenţie divină. Eu aş spune mai degrabă că este puţin din amândouă’.