Potrivit Casei Albe, Donald Trump și Angela Merkel se înțeleg ‘foarte bine’

Președintele SUA consideră Germania un aliat important, susține purtătorul de cuvânt al administrației de la Washington.

Sean Spicer a reacționat astfel la o conferință de presă în care jurnaliștii l-au întrebat despre tensiunile apărute, cel puțin la nivel declarativ, în relația dintre Donald Trump și cancelarul Angela Merkel.

‘Se înțeleg foarte bine. El îi poartă mult respect (…) și consideră nu doar Germania, ci întreaga Europă, drept un aliat important american’, a răspuns reprezentatul Casei Albe.

La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unui miting electoral organizat la Munchen, Angela Merkel avertizat că ‘vremea în care ne puteam baza pe deplin unii pe alții aproape s-a încheiat’, făcând referire astfel la relația cu SUA și Marea Britanie, cerându-le partenerilor din UE să-și ia ‘destinul în propriile mâini’.

Ulterior, Donald Trump a criticat Germania pentru nivelul excedentului comercial în relația bilaterală și pentru bugetul redus alocat cheltuielilor militare, avertizând că situația trebuie să se schimbe.

În semn de solidaritate cu Angela Merkel, ministrul de externe al Olandei, Bert Koenders, a remarcat ‘nesiguranța cu care se confruntă lumea’ odată cu sosirea la Casa Albă a lui Donald Trump.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS