Postul lui David Cameron în joc, după confirmarea ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană

Șeful guvernului de la Londra şi-ar putea pierde postul, scrie presa internațională.

Liderul Partidului Conservator şi-a legat reputaţia de rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

 

 

Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, unul dintre liderii campaniei “Leave“, este considerat de-acum favoritul la succesiunea lui David Cameron.

Cameron a promis referendumul pentru a-şi linişti aripa dreaptă din partid şi ca provocare la adresa Partidului Independenţei Regatului Unit (Ukip), care militează pentru plecarea din blocul Celor 28.

După ce a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare şi majoritatea în Parlament, David Cameron a negociat un pachet de reforme despre care a spus că va proteja suveranitatea Marii Britanii şi-i va împiedica pe imigranţii din UE să vină în regat pentru a cere ajutoare sociale.

Însă criticii săi au denunţat nişte reforme goale, care lasă Marea Britanie la mila birocraţilor de la Bruxelles şi nu fac nimic să oprească afluxul de imigranţi europeni în Marea Britanie.

Aceste îngrijorări s-au amplificat după ce peste un milion de oameni din Orientul Mijlociu şi Africa au venit în Uniunea Europeană anul trecut.

Marea Britanie a intrat pe un teren necunoscut, după ce a votat să părăsească Uniunea Europenă, potrivit proiecţiilor principalelor instituţii media britanice.

Brexitul ar putea conduce la ani de negocieri comerciale, în afaceri şi legături politice cu ceea ce ar deveni blocul celor 27.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS