Postasii din Dolj vor protesta maine in Craiova

Poştaşii cer demisia directorului general al Poştei Române, dar şi a întregii echipe manageriale, salarii mai mari şi angajări în sistem.

Sindicaliştii susţin că actuala conducere a Poştei Române nu a facut nimic pentru a îmbunătaţi situaţia economică a firmei, iar din 2012, managementul companiei a fost unul defectuos care a dus la pierderea mai multor contracte.

Poştaşii acuză faptul că se anunţă în continuare concedieri, în condiţiile în care în serviciul de conducere se fac angajări.

Sindicaliştii doljeni de la Poşta Română mai spun că în urma celor 6 mii de disponibilizări facute de companie, cei care au rămas sunt nevoiţi să munceasca ore suplimentare care nu sunt plătite. Poştaşii se plâng şi de salariile mici şi de condiţiile în care sunt nevoiţi să lucreze.

Sindicaliştii cer angajarea imediată a necesarului de personal pe posturile vacante, cu prioritate pentru funcţiile din domeniul operaţional, dar şi o majorare a salariului începând cu luna iunie a acestui an.

Liderii sindicali ai poştaşilor doljeni au anunţat că protestele vor începe la Craiova, dar se vor extinde la nivel naţional. Duminică va fi miting în Piaţa Victoriei din Capitală, unde sunt aşteptaţi 5.000 de protestatari. Pe 13 mai va fi greva japoneză şi doua zile mai târziu vor avea loc pichete în teritoriu.

În cazul în care solicitările nu le vor fi luate în seamă, sindicaliştii spun că vor intra in greva foamei.