Confidenţialitate

Poșta Română ar putea deschide 3000 de puncte de tip easybox | AUDIO

Poșta Română încearcă să-și schimbe fața: ar urma să deschidă 3000 de puncte de tip easybox și să concureze operatorii privați din domeniu. Pentru mai multe schimbări vor fi necesare investiții estimate la 100 de milioane de lei.

Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, în cadrul unei dezbateri organizate de Ziarul Financiar

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Investițiile noastre trebuie să treacă prin filtrul altor instituții ale statului. Vorbim despre Minister, vorbim despre ANAP și urmează să investim în această rețea de cutii poștale. Este un culoar de care vrem să profităm. Companiile de curierat au pregătit clienții, au pegătit piața pentru a folosi acest produs în ultimii 2-3 ani, în special din 2019 și vrem să profităm de acest lucru ca să mergem cu o investiție la sigur. Înseamnă 3000 de puncte de acces în toată țara în special în mediul urban: easybox-uri”, a explicat directorul Poștei Române – Valentin Ștefan.

Șeful Poștei Române ar vrea ca, de la 400 de curieri în prezent, compania să ajungă la 10.000 de curieri

Va fi o transformare care va dura, spune Valentin Ștefan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„O nișă pentru noi poate de coletărie pe care o facem foarte puțn. Doar ca să vă dau câteva cifre: Poșta Română are undeva la 400 de curieri la nivel național. Ceea ce reprezintă foarte, foarte puțin”, a mai spus directorul Poștei Române.

Ani în șir fiind spaima multor clienți care apelează la serviciile operatorului de stat îngroziți de cozi și de serviciile greoaie, Poşta Română este cel mai mare anagajator din rândul bugetarilor, cu 23.000 de salariați.

Salariile cele mai mici din Poșta Română sunt de 2500 de lei. Acestora li se adaugă bonuri de masă de 600 de lei

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Salariul mediu brut este de 3900 de lei la care se adaugă și 600 de lei bonuri de masă. Niciun angajat în companie nu pleacă acasă cu mai puțin de 2500 de lei, însemnând salariul minim de 1900 de lei plus 600 de lei bonuri de masă. Nu este de ajuns. Este o prioritate, de altfel, să creștem veniturile angajaților. Este un salt fantastic comparativ cu ce salarii aveau angajații companiei în 2021, de exemplu. Dacă în iunie 2021 un angajat avea un salariu de 3300 de lei brut, acum are 3900. Dacă în iunie 2021 un angajat avea 300 de lei bonuri de masă, acum le-am dublat și reprezintă 600 de lei”, a spus Valentin Ștefan.

În 2022, Poșta Română a avut afaceri de 1,5 miliarde de lei în creștere cu 7% faţă de 2021 în condițiile în care piaţa de curierat din România a fost de 6 miliarde de lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: Salariul mediu net în România a ajuns la puțin peste 4.250 de lei în luna ianuarie. Sectoarele cu cele mai mari creșteri de venituri