Confidenţialitate

Posibile restricții în București: Program redus la magazine și închiderea școlilor și a grădinițelor

Comitetul Național pentru Situații de Urgență trebuie să adopte și să anunțe,
până joi cel târziu, noi restricții de circulație și securitate sanitară pentru localitățile în care s-a depășit pragul de 6 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Printre măsurile care ar putea fi luate se numără interzicerea circulației cu excepția urgențelor seara, mai devreme de ora 22.00, așa cum este în prezent.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență nu este deocamdată convocat au precizat pentru Europa FM, două surse guvernamentale, însă membrii forului analizează propunerile primite de la experții în sănătate.

Marți, la Ministerul Sănătății a avut loc o ședință a Comitetului științific ce a formulat un set de propuneri de restricții suplimentare pe care l-a înaintat CNSU.

Aseară, DSP București a precizat pentru Digi 24, că printre restricțiile propuse a fi decise pentru Capitală se află:

  • Obligativitatea instituțiilor și autorităților publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic și de a asigura programul decalat al angajaților
  • Închiderea grădinițelor și a școlilor pentru elevii din învățământul primar și trecerea din nou în online
  • Interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise cum ar fi afterschool și închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri
  • Interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori
  • Posibil reducerea programului magazinelor

FOTO: Marius Mantea