Portughezul Salvador Sobral, câştigătorul Eurovision, se retrage din muzică

Cântăreţul portughez Salvador Sobral, laureatul de anul acesta al concursului Eurovision, în vârstă de 27 de ani, se confruntă cu o sănătate tot mai precară.

Muzicianul va susţine ultimul său concert, vineri, la Jardines del Casino din Estoril, intrarea fiind gratuită.

Cu balada sa ”Amar pelos dois”, Salvador Sobral a obţinut primul trofeu pentru Portugalia din istoria Eurovision, cu un un rezultat record de 758 de puncte.

Încă din timpul concursului, presa a scris despre problemele sale cardiace.

Cine e Salvador Sobral

Salvador Vilar Braamcamp Sobral, pe numele complet, are 27 de ani și a mărturisit în mai multe interviuri că nu a planificat să ajungă să-și reprezinte țara la Eurovision Song Contest, dar se bucură că s-a întâmplat pentru că poate aduce și o altfel de muzică pe scena concursului. Pentru a nu influența votul, artistul a căutat să-și ascundă problemele de sănătate despre care presa de scandal speculează de mai multe timp că ar fi unele foarte serioase. Potrivit unor tabloide, alimentate de presa din Portugalia, Salvador Sobral ar trebui să facă până la finalul anului un transplant de cord.

Primul album al lui Salvador Sobral a fost lansat anul trecut, ”Excuse me” oferind două piese care au devenit populare în Portugalia, una fiind chiar numele albumului iar cealaltă „Nem Eu”.