Confidenţialitate

Pompierii turci se luptă să stingă incendiile forestiere pentru a 10-a zi consecutiv

De miercurea trecută și până acum, au fost peste 200 de incendii forestiere în Turcia, iar unele dintre ele sunt în continuare scăpăte de sub control.

Situația este gravă în regiunile Antalya, Marmaris, Bodrum și Milas. De altfel, în Milas, flăcările au cuprins azi-noapte mai multe cartiere, dar locuitorii fuseseră deja evacuați. Pe lângă lupta cu flăcările, echipele de salvatori se confruntă, în unele zone și cu refuzul unor localnici de a-și părăsi locuințele

Unde să mergem la vârsta noastră?  Noi aici locuim, aici e casa noastră. Ultima noastră soluție e să ne aruncăm în mare. Slavă Domnului că n-a fost cazul, a spus un bărbat în vârstă, citat de postul francez de televiziune France 24.

Un alt bărbat a povestit că localnicii sunt bine informați și înțeleg situația, dar turiștii au  intrat în panică. Ei au fost evacuați cu ajutorul vapoarelor.

Sunt cel puțin 8 oameni care și-au pierdut viața și aproape 100 de mii de hectare de pădure și câmpuri mistuite care au fost mistuite de flăcări.

Persoanele evacuate au fost duse în școli și pe stadioane, iar autoritățile au întocmit liste cu lucrurile necesare acestora, de la alimente până la pături și perne.

Florentina Mihăiță