Confidenţialitate

Pompierii români aflați în Grecia pentru stingerea incendiilor sunt emoționați de gesturile localnicilor

Pompierii români aflați Grecia pentru a da o mână de ajutor la stingerea incendiilor de vegetație spun că sunt emoționați de gesturile grecilor.

Aceștia au primit vizite inclusiv de la copii, care i-au vizitat cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că le-au protejat satul de flăcări.

Pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost postată mărturia pompierilor români plecați să stingă flăcările din Grecia.

„Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”, spun pompierii.

Ei spun că o mare surpriză a fost făcută de un copil, care i-a vizitat cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejau satul.

Pompierii români intervin în a șasea zi a acțiunii din Grecia, pentru stingerea incendiilor din zona localităților Metochi și Kalyvia. Ei au fost lăudați de presa greacă pentru interventiile lor. Par a fi de pe altă planeta au scris jurnalistii greci.

Țara se confruntă de 2 saptamni cu incendii grave de vegetatiedin cauza temperaturilor caniculare.

Foto: IGSU/Facebook