Pompierii l-au vizitat la spital pe Dănuț, băiatul salvat ieri din puț

Pompierii care au participat ieri, în județul Teleorman, la salvarea unui copil de 1 an și 8 luni, blocat într-un puț, l-au vizitat pe băiat la spital.

Salvatorii au povestit că au simțit o presiune continuă și cel mai greu le-a a fost să găsească metoda potrivită pentru a-l salva pe copil.

„Ne-a luat un timp semnificativ să determinăm poziția exactă a copilului . Dacă mergeam pe metoda clasică pe care o aplicăm de regulă în astfel de cazuri, până la adâncimea la care se afla micuțul … vă dați seama că ne-au luat aproximativ 9 ore să săpăm până la adâncimea de 9 metri. Am avut și o întâlnire cu doamna ministru Carmen Dan, care ne-a dat un cadou pentru copil și sperăm ca Dănuț, un luptător, să se facă bine și să se poată juca cu jucăriile. Sperăm cu toții, din tot sufletul, ca el să se facă bine. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ionel Răducu de la Departamentul Special de Salvatori este cel care l-a prins pe copil în brațe, imediat după ce a fost scos din puț.

„În momentul preluării copilului eram plin de emoții și fericit, că am mai scăpat încă o viață. Am mai participat la  intervenții asemănătoare, acum aproximativ 5 ani, la Sintești. Acolo era vorba de un copil de 3 ani și jumătate, diferența … adâncimea puțului și faptul că puteam comunica cu acel copil. Cu acesta nu am putut comunica, dar l-am ținut tot timpul sub supraveghere video. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Copil salvat de pompieri, după ce a petrecut peste 10 ore blocat într-un puț din localitatea Balta Sărată din județul Teleorman este, în prezent, internat Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Medicii spun că starea lui este gravă: respiră cu ajutorul aparatelor și are o infecție la plămâni, care este tratată cu antibiotice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS